Workshop / creatief / Strategy / Opleiding / Branding / Workshop / Knowledge/Opleiding/ Strategy /

Workshops & opleidingen

Onder de naam Canis-Coaching en Canis-Styling, die ook deel uitmaken van de Skylis-Group bv, gaan we een vier-tal cursussen/workshops aanbieden. De Cursus trimsalon beheer en algemene toilettage/, worden persoonlijk gegeven. Zo kunnen we doorgaan op de specifieke problematieken van de klant. Het heeft geen nut om dit in groep te doen, omdat andere trimmers andere punten willen bespreken. Zijn toegangkelijk het hele jaar door. De workshop van het trimmen en het trimmmen van Cairn terriers zijn in groep, dus toegankelijk op bepaalde dagen. Voor de laatste twee workshops houden jullie natuurlijk op de hooge via facebook en andere sociale media of je kan jezelf aanmelden op een lijst. Meestal zijn deze workshops op minder dan een half uur volzet na aankondiging. Daarom werken we nu met wachtlijsten. Zodra deze workshop een datum krijgen, houden we je als eerste op de hoogte via mail. Kan dan nog altijd bepalen of je mee doet of niet.

Waarom deze workshops?

Het idee was al een paar jaar geleden aan het broeden, maar werd tevens altijd op zij geschoven door de drukte in het trimsalon. De tijd is aangebroken om daar verandering in te brengen. Niet dat de drukte van het trimsalon is weggevallen, maar omdat er nu andere prioriteiten zijn voorop gesteld. We kunnen teren op 40 jaar ervaring in het toiletteren van vele soorten honden -en katten rassen. Ook wij, scholen ons nog steeds bij, buiten de landsgrenzen. De tijd is aangebroken om met deze lange ervaring iets te doen. Dit kan zowel voor startende trimmers, waar de vraag het grootst is, maar ook trimmers die al enkele jaren bezig zijn, kunnen bij ons terecht. Zoals iedereen, is een mens nooit te oude om bij te leren of wat bij te scholen. Deze cursussen/workshops zijn volledig gericht trimsalons, maar ook fokkers kunnen bepaalde technieken bij ons aanleren. Voor de trimmers die veraf wonen, vb voor onze Nederlandse collega’s, bekijken of het online kunnen doen, via verschillende camera’s, zodat u een totaalbeeld krijgt. We willen deze cursus goed geven, dan moeten we ook de juiste technische mogelijkheden opzetten.

Wie geeft deze cursus?

Nancy Van Craen geeft de cursus algemene toilettage technieken samen met Nele. De cursus handtrimmmen en trimmen van cairn terriers is een specialisatie van Nancy. De opleiding trimsalon beheer wordt gegeven door Patrick Delbaere. Voor verdere info van onze lesgevers, kan je verder op deze pagina terrecht.

Over ons

1. Trimsalon Beheer

Opleiding Trimsalon beheer.

Hoe run ik mijn zaak?

Het wordt allemaal complexer en vele van onze trimsalons verdrinken in de administrative handelingen, zitten met veel vragen en zien het bos niet meer door de bomen. De vele 'cry for help' boodschappen op Facebook zijn daar het resultaat van.

In de opleiding dierenzorg wordt geen aandacht besteed, geen informatie gegeven hoe je best je zaak moet beheren. Al is dit wel zeer belangrijk. Je moet toch enige basis hebben, voor de administratie van elke dag.
Enig idee hebben hoe je zaak ervoor staat!

Daarbij heb je de Belgische fiscus, die het ons niet gemakkelijk maakt met het veranderen van wetgevingen. Gelukkig heb je een boekhouder, maar de dag dagelijkse financiële rompslomp moet je onder de knie hebben.
Je moet een zicht hebben van je kosten want op deze basis zal je moeten prijzen aanpassen, zeker in een situatie waarin we ons bevinden. Kosten die wekelijks en maandelijks stijgen en klanten die meer en meer betalen via bankkaarten.

Het is een must om te weten wat je financiële toestand is, op een gemakkelijke manier, zonder kennis van boekhouding.

Na de vele gesprekken, die we hebben gehad, met trimsters, merken we dat er zeker nood is voor een opleiding om klaarheid te scheppen in een complexe materie in het runnen van een zaak.

<-- flex-container end -->

Omschrijving beheer trimsalon

Het is een persoonlijk opleiding, op maat van de klant. Ook al zijn er veel gemeenschappelijke punten tussen de trimsalons, opteren voor een persoonlijke aanpak, zodat we kunnen u sturen met een positief verhaal tot gevolg. Ook al lijkt de materie complex, maar we pakken dit aan op een simpele manier met tools die het kleinste kind kan begrijpen. We gaan er van uit dat u niet op de hoogte bent van boekhouding en het is niet de bedoeling om u een cursus boekhouding te geven. Maar wel gaan we enkele termen uitleggen die je moet weten om uw zaak op een goede manier op te volgen. LET OP: De opleiding is gebasseerd van de werking van een trimsalon met de bedoeling dat u zelf een duidelijk beeld heeft van uw zaak en dat u zelf kan bijsturen. U zal nog steeds een boekhouder nodig hebben om de algemene boekhouding in te boeken en de fiscale afhandeling te doen.

Wat houdt de opleiding in?
De periode van de opleiding bepaald u zelf. Er is 1 dag en 3 halve dagen voorzien, bij u ter plaatse of op onze kantoren. De keuze is afhankelijk van de klant. Maakt geen prijsverschil. Voor de trimmers die dicht in de buurt wonen, kunnen best naar onze kantoren komen, de trimmers waarbij de afstand te groot is, komen wij tot bij U. We gaan we u tot een jaar opvolgen. Met de Excel-files die u we geven, kan u alles laten berekenen, voornamelijk kosten/inkomesten en winst berekenen. U kan ook op regelmatige basis contact met ons opnemen, telefonisch of via video-conference met vragen, zodat u niet alleen staat met vragen achteraf. Om af te sluiten is er nog een halve dag voorzien om de resultaten te bespreken. Deze opleiding is zowel voor startende trimsters als voor trimsters die al een tijdje bezig zijn. Aangezien de opleiding persoonlijk is, kan deze afwijken van de voorgestelde opbouw en aangepast worden aan de klant.Overzicht van het gehele traject


In eerste instantie, voor u zich heeft ingeschreven voor de cursus, komt er eerst een telefonisch verkennend gesprek. Uit dit gesprek kunnen bepalen wat exact uw noden zijn.Dag 1: (7/8 uren)Algemene boekhouding: op een simpele manier gaan we u wegwijs maken met met enkele termen van de boekhouding.
Verschil tussen keuze bedrijfsvorm, Kasboek/facturen
Aankopen/verkopen buiten België
BTW/belastingen
Verschil kosten/investeringen – afschrijvingen
Kosten/baten
Verzekeringen
Introductie tools
Ook gaan we het hebben over software- betaalterminals die eventueel kunnen dienen voor de zaak. Webshops en marketing tools.Dag 2: (6 uren)We kennen nu een kleine basis boekhouden, met deze informatie gaan we aan de slag om deze kennis te implementeren in uw zaak. Met behulp van enkele excel files, gaan we u zaak in kaart brengen.
Huidige situatie- implementeren van de cijfers en bespreken waar er zwakke punten zijn.
Kijken wat we moeten veranderen op basis van het resultaat. Berekening van uw kostprijs/ werkuren ten opzichte van bepaalde rassen
Commercieel werken, hoe krijg ik nieuwe klanten in mijn trimsalon.


Dag 3: (4 uren)We hebben nu notie van de huidige situatie, maar hoe kunnen we het verbeteren? Prognose van de komende 6 maanden/ 1 jaar/ 2 jaar. We gaan in de toekomst denken. Op basis als u bepaalde cijfers veranderd in ons systeem, kan je zien wat er moet en kan veranderd worden. Wat moeten doen in ons trimsalon of veranderen en aanpassen om een meer positief resultaat te boeken. Constante aanpassing aan de werkmethode. Opvolging: op uw vraag, gaan we de huidige stand van zaken opnemen en bijsturen waar nodig. Dit doen we via videoconference. Bespreken de cijfers, de problematieken die zich voordoen op dat moment.Dag 4: (4 uren)Afsluiting opleiding. bespreking volledige periode- We bekijken het gehele resultaat en de verbeteringen ten opzichte van de start van de cursus.
Kosten en voorwaarden:
Kostprijs : 750 euro
Te betalen in schijven : 350 euro bij inschrijving
Tweede les: 200 euro
Derde les : 200 euro
Afsluiting : 100 euro
Voorwaarden:
We nemen maar een beperkt trimmers aan per jaar. Omdat we met onze opleiding resultaat willen boeken, is een persoonlijke aanpak een must. Om het overzichtelijk te houden willen we daarom werken met een beperkte groep.

2. Basis technieken & verfijning

Om een perfecte kostprijs naar werkuren te berekening moet u een hond of kat in een bepaalde tijdstip af werken. Vele trimmers struikelen nog met de tijd die ze nodig hebben om een hond of kat af te werken. Deels is dit te wijten aan de kenis van bepaalde rassen en niet in bezit zijn van trimschemas. Dit leidt tot twijfelen met resultaat dat u te veel tijd gebruikt om de hond of kat af te werken. U kan tenslotte niet alle rassen kennen, zeker niet als opstartende trimster. Canis-Styling (ook deel van de Skylis groep) heeft 40 jaar ervaring in het toiletteren van honden en katten. Daardoor beschikken ze over een zeer uitgebreide rassenkennis op toilettage gebied. Wij hebben ook alle trimschemas van de meeste gekende rassen.

About us

Algemene basis technieken & verfijningCanis-Styling kent de problematieken omdat we ervaring hebben in het opleiden van trimmers. Met deze opleiding gaan we u helpen met technieken en of rassen waar u geen of weinig kennis heeft, maar toch klant zijn in uw trimsalon. We gaan u vachtkennis geven, je aanleren waar je moet op letten tijdens de toilettage en u wijzen op de handelingen die u moet doen om sneller te werken maar met een goed resultaat. Zeker dit laatste punt is voor vele beginnende trimmers een probleem. Verder wordt er ook gekeken of je een perfect kennis hebt van alle materialen die nu op de markt zijn, en lopen we samen met u je organisatie van je trimsalon door. Hoe plan je? Waarop moet je letten? U kan het ras(sen) kiezen waarmee u problemen heeft. Dit is kan een aanvullende opleiding bij de opleiding trimsalon beheer.Wat bieden we u met deze workshop?


- Bespreking van het vachttype
- Uitleg over het trimschema.
- Hoe de bepaald ras of rassen toiletteren.
- Tips en trics om sneller de hond af te werken maar met behoud van kwaliteit.
- Hoe organiseer je je trimsalon, je agenda's, je afspraken...Plaats en Kostprijs


We zien je bezig in je natuurlijk habitat.
Maar natuurlijk kan dit ook bij ons

Er wordt een uurprijs voorzien van 50 euro + btw/uur met een minimum instap van 4 uur.

Er kan ook een pesoonlijk volledige cursus worden gegeven voor meerdere dagen bij ons ter plaatse

Plaats: Trimsalon te Keerbergen
Dagprijs is 250 euro + BTW

Voorwaarden:
Deze opleiding is persoonlijk. U zal dus alleen deelnemen aan deze opleiding en niet in groep. Alleen met deze werkwijze kunnen we u persoonlijk verder helpen.

Over ons

Handtrimen - trim technieken algemeen (plukken)

Dit zijn workshap die in groep worden gegeven. Het zijn algemene workshops. De worksshop zullen verdeeld worden in workshop voor beginnende trimmers en voor ervaren trimmers, Er is een workshop bedoeld om algemene trimtechnieken voor trimvachten onder de knie te krijgen. Daarnaast gaan er workshop gegeven worden voor bepaalde terriers rassen. Dit wordt allemaal op tijd en stond meegeddeld via mail en facebook.

Project info Algemene Trimtechnieken & handtrimmmen

We willen ervoor zorgen dat u uw hond op perfecte manier aan je klant kan afgeven.
• De technieken die we gebruiken zijn in eerste instantie volgens het trimschema en zullen gebaseerd zijn op het trimmen van de huishond. Er worden wel enkele voorbeelden gegeven over het verschil met trimmen voor shows.
• De honden zijn ter uwe beschikking. Mocht u een hond willen meebrengen, geen probleem, maar laat het ons dan weten. Dit ter organisatie om alles vlot te laten verlopen. Je weet, onze hondjes kunnen een stelletje ongeregeld zijn, dus enige organisatie is hier op zijn plaats.
• We hebben voor iedereen trim-materiaal aanwezig, maar we vragen u om ook u eigen materiaal voor het trimmen mee te brengen. Zo kunnen we zien dat je met de juiste gereedschap werkt.
• Na de workshop krijgt u ook tools mee ter ondersteuning voor uw werk in je trimsalon. We geven u een gedrukte versie tijdens de workshop die u kan raadplegen en u heeft ook toegang tot onze server waar u de online versie van de cursus kan bekijken of downloaden op bv. GSM of laptop. • We vragen om al om op tijdaanwezig te zijn voor een verwelkom drankje en hapje.
• Tijdens de workshop, worden er frisdranken voorzien en een hapje voor en na de workshop.
• Note: Ook na de workshop, als u aan het werk bent in uw trimsalon, kan u steeds op ons rekenen om op uw vragen te beantwoorden.

Trimmen & Cairn terriers

Met de cursus trimmen van Cairn terriers zit je bij ons perfect. 40 Jaar is het verzorgen en trimmen van Cairns de specialitiet van Nancy. Beter nog, haar ouders hebben de eerste echte Scotse Cairn terrier-lijn in België geïntroduceerd onder de kennelnaam Terra Nostra. Voor de ouderen onder ons, een begrip. De workshop die we geven van merendeel voor de huis Cairn, maar trimmers die ook de kennis willen hebben van het trimmen van cairn voor show kunne hier terecht

About us

Workshop trimmen voor Cairn terriers

We willen ervoor zorgen dat u uw Cairn perfecte manier aan je klant kan afgeven.
• De technieken die we gebruiken zijn in eerste instantie volgens het trimschema en zullen gebaseerd zijn op het trimmen van de huishond. Er worden wel enkele voorbeelden gegeven over het verschil met trimmen voor shows.
• Onze Cairns Juliette, Atse en Louise (showmodel) en onze gast Balou staan ter uwe beschikking. Mocht u een Cairn Terier willen meebrengen, geen probleem, maar laat het ons dan weten. Dit ter organisatie om alles vlot te laten verlopen. Je weet, onze Cairntjes kunnen een stelletje ongeregeld zijn, dus enige organisatie is hier op zijn plaats.
• We hebben voor iedereen trimmateriaal aanwezig, maar we vragen u om ook u eigen materiaal voor het trimmen van een Cairn mee te brengen. Zo kunnen we zien dat je met de juiste gereedschap werkt.
• Na de workshop krijgt u ook tools mee ter ondersteuning voor uw werk in je trimsalon. We geven u een gedrukte versie tijdens de workshop die u kan raadplegen en u heeft ook toegang tot onze server waar u de online versie van de cursus kan bekijken of downloaden op bv. GSM of laptop. Ook het trimschema, die we gebruiken, staan op de server.
• We vragen om al om 12.30h aanwezig te zijn voor een verwelkom drankje en hapje.
• Tijdens de workshop, worden er frisdranken voorzien en een hapje voor en na de workshop.
• Note: Ook na de workshop, als u aan het werk bent in uw trimsalon, kan u steeds op ons rekenen om op uw vragen te beantwoorden.

Best Solutions & Ideas for Your Business / Best Solutions & Ideas for Your Business /

Onze lesgevers

Jason Hardeman

Nancy Van Craen

Creatieve directeur

Amanda Bryan

Patrick Delbaere

Met 25 jaar ervaring als international sales director voor o.a. Uniden, Samsung heeft Patrick inzicht in het rijlen en zeilen van een business. Gaat het over een multinational of een klein trimsalon, iedereen heeft zijn kosten en inkomten te beheren. Het ene wat simpelder als het andere, maar op het einde van de rit, moet alles kloppen en moet er winst gemaakt worden.

Amanda Bryan

Nele van de Wouwer

Grooming/Opleidingen

>